Foto: Håkan Sjöström SVT

För första gången – Hälso- och sjukvårdsnämnden håller möte öppet för allmänheten

Publicerad

När Hälso- och sjukvårdsnämnden sammanträder under onsdagen kommer allmänheten, för första gången någonsin, få möjlighet att följa delpresentationen om viss akutkirurgi och cancerbehandling kan bli verklighet vid Sollefteå sjukhus igen.

Slutrapporten ska vara klar i augusti men redan nu ska en delrapport presenteras för nämndens ledamöter. Det är under den presentationen som allmänheten får möjlighet att vara med.

– Intresset för utvecklingen av utbudet vid sjukhuset i Sollefteå är stort och vi öppnar en del av vårt nämndsmöte i syfte att erbjuda allmänheten insyn i arbetet. Vid mötet finns också möjlighet att ställa frågor, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Lena Asplund (M).

Den absolut hetaste informationspunkten är den om viss akutkirurgi och viss cytostatikabehandling åter kan erbjudas vid sjukhuset i Sollefteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.