Mannen har kontaktat kvinnan ett flertal gånger under tre månader. Foto: Erik Nylander, TT

Förföljde kvinna – Örnsköldsviksbo begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad
En örnsköldviksbo misstänks för att på olika sätt förföljt en kvinna, nu vill åklagare hålla honom i häkte.

I slutet av februari började en 23-årig örnsköldsviksbo att på olika sätt visa intresse för en kvinna, uppvaktningen var dock inte önskad. Något som kvinnan också lät honom förstå.

23-åringen gav sig dock inte utan fortsatte att kontakta henne via telefon, sms och sociala medier. Till slut tyckte kvinnan att det var obehagligt och polisanmälde mannen. I början av maj beslutade så Ångermanlands tingsrätt att ge 23-åringen kontaktförbud.

Fortsatta kontaktförsök

Det avskräckte dock inte 23-åringen som redan två dagar efter beslutet fortsatte att skicka sms till kvinnan. Senare skickade han fler meddelanden och lämnade även blommor.

I veckan valde kammaråklagare Katarina Becker att åtala honom för ofredande och för att ha överträtt kontaktförbudet vid fyra tillfällen. Enligt åtalet erkände 23-åringen då att han begått brotten.

Risk för fortsatt brottslighet

Två dagar efter att åtalet lämnats in tas 23-åringen in till förhör hos polisen. Efter förhöret anhålls mannen och åklagare Becker begär att han ska hållas i häkte. Dels för de brott han redan åtalats för, men begäran om häktning visar också att mannen fortsatt att bryta mot kontaktförbudet. Han misstänks nu för överträdelser under ytterligare sex dagar i juli.

Som skäl för häktning anger åklagaren att det finns risk för att mannen fortsätter att begå brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer