Foto: SVT / arkiv

Förlust för Sundsvalls DFF i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Det blev förlust för Sundsvalls fotbollsdamer i premiären i näst högsta serien elitettan sent på lördagseftermiddagen. Gästande AIK blev för svåra och vann på NP3 Arena med 3-0.

Förberedelserna inför seriepremiären har varit allt annat än optimala för Sundsvalls Damfotbollsförening.

För en månad sedan avgick tränaren Mattias Nylund hastigt i protest mot klubbledningen, och spelartruppen har varit så tunn inför säsongstarten att laget till exempel fick lämna återbud till träningsmatchen mot Umeå IK förra helgen.

Övermäktig uppgift

I sista stund gjorde klubben klart med två nya tränare, Mikael Bengtsson och Sören Eriksson, men de fick bara en enda träning på sig att lära känna spelarna och få ihop en startelva inför premiärmatchen hemma mot AIK.

Och kanske blev uppgiften övermäktig. AIK, en av seriefavoriterna och med allsvenska meriter, vann med 3-0.

Nu har SDFF några dagar till på sig att spela ihop laget och truppen inför nästa match. På skärtorsdagen väntar Brommapojkarna på bortaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.