Foto: TT

Förlust för Timrå IK – kval till SHL ändå inom räckhåll

Uppdaterad
Publicerad

Det blev förlust efter förlängning för hockeyallsvenskans serieledare Timrå IK på lördagskvällen. 2-1 borta mot bottenlaget Västervik gav ändå en poäng och TIK är nu mycket nära en allsvensk final i kampen om en SHL-plats nästa säsong.

Timrå tog ledningen efter två mållösa perioder tack vare Fabian Zetterlund, men Västervik kvitterade och matchen gick till sudden death. Efter bara tio sekunder avgjorde hemmalaget.

En pinne blev det alltså ändå för TIK och laget har nu tio poängs försprång till trean AIK med fyra omgångar kvar att spela av grundserien. Timrå är nu mycket nära en allsvensk final där ett direktkval till SHL nästa säsong finns inom räckhåll.

När hockeyallsvenskan är färdigspelad möts ettan och tvåan i sluttabellen i en finalserie om bäst av fem matcher. Vinnaren där får möta högstaligan SHLs tabelljumbon i bäst av sju möten där en SHL-plats nästa säsong ligger i potten.

Modo har fortfarande chansen

Förloraren i den allsvenska finalen får en ny chans att via play off först mot en allsvensk konkurrent och sedan nästjumbon i SHL kunna ta sig till hockeyns finrum.

Länsrivalen Modo kämpar i allsvenskans nedre regioner men har även de fortfarande chans att via play off kunna få möjlighet att spela om en SHL-biljett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.