Forsberg eftertraktad av Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United är intresserade av att värva Emil Forsberg från Sundsvall. Det ryktas om att United är beredd att betala nästan 500 miljoner kronor för Forsberg, uppger en italiensk sajt och Sportbladet.

Sundsvallsbördige Emil Forsberg spelar sedan 2015 för tyska fotbollsklubben RB Leipzig där han gjort stor succé under den gångna säsongen.

Tränaren för Manchester United, José Mourinho, är nu ute efter att hitta två nya offensiva spelare och är villiga att värva Emil Forsberg, skriver Sportbladet. Tidigare har klubben varit intresserade av kroatiske Ivan Perisic men det har ännu inte skrivits något kontrakt.

Största värvningen från Västernorrland

Enligt den italienska fotbollssajten calciomercato.it  är Manchester United redo att betala 50 miljoner euro motsvarande 480 miljoner kronor, för Sundsvallssonen. Det kommer i så fall kommer vara den dyraste fotbollsövergången för en fotbollsspelare från länet någonsin.

Leipzig vill ha kvar Emil

Sportbladet skriver att hans nuvarande klubb behåller gärna sin stjärnspelare som bland annat kommer att spela Champions League den kommande säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.