Förseningarna i tågtrafiken förlängs till kl 18 på onsdag kväll. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Förseningarna i tågtrafiken förlängs

Publicerad

Den stora mängd snö som fallit orsakar fortfarande problem för tågtrafiken genom Västernorrland. De strandade resenärerna har dock kunnat fortsätta sina resor med buss.

På grund av urspårningen och snömängderna blev det stopp i  tågtrafiken på tisdagen. Prognosen var att trafiken skulle kunna återupptas vid lunchtid på onsdagen men nu tvingas man skjuta på den prognosen.

– Sträckan Bräcke-Vännäs kommer inte att öppna upp för trafik innan kl 18 idag efter urspårningen i Skorped. Det är fortfarande mycket snö som måste röjas undan innan trafiken kan släppas på igen, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Även den regionala trafiken påverkas av sviterna av ovädret och även sträckan Sundsvall-Umeå, där trafiken väntades vara igång igen vid klockan 12, kommer inte att trafikeras igen förrän kl 18 på onsdagskvällen.

Nattågsresenärer bussas

De nattågsresenärer på väg norrut som suttit fast i Ånge och Långsele har efter en natt på hotell kunnat fortsätta till sina slutdestinationer med buss efter att vägarna röjts från snö. Resenärerna som var på väg söderut på det tåg som spårade ur i Skorped fick vända om och ta in på hotell i Umeå. De resenärerna får en ny chans att ta sig söderut när tågtrafiken släpps på igen.

– Det har ju varit ett extremt väderläge. Alla resurser har satts in men det har varit ogynnsamma förhållanden. Nu hoppas vi att trafiken kommer igång efter avisningen av kontaktledningerna längs Botniabanan. Då kan resenärerna söderut lämna Umeå med nattåget kl 21, säger Christer Berglund, affärschef på Vy tåg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.