Foto: TT

Försökte få barn att posera sexuellt – Sundsvallsman erbjöd sexleksaker och pengar

Uppdaterad
Publicerad

Mannen gav den minderåriga flickan sexleksaker och uppmanade henne att använda dem mot betalning. Han åtalas nu för en rad sexbrott mot flickan och en av hennes släktingar.

Åtalet handlar om att den 62-årige mannen i Sundsvall försökt få både flickan som är under 18 år och en person som hon är släkt med att utföra sexuella handlingar med olika sexleksaker. Han ska ha tafsat på flickan vid flera tillfällen och skickat filmer och bilder med sexuella anspelningar till flickan.

– Jag vet inte hur de fått kontakt med varandra, han är inte släkt med flickorna säger kammaråklagare Jens Göransson.

Bröt mot besöksförbud

Polisen hittade också grova barnpornografiska bilder och filmer i mannens dator, han åtalas även för misshandel av flickan. Och trots att han förbjudits att besöka eller söka upp flickan ska han ha kontaktat henne.

– Jag utfärdade ett besöksförbud efter att vi fick de första anmälningarna, det bröt han mot vid ett tillfälle säger Jens Göransson.

Ingen känd sexbrottsling

Totalt rör det sig om åtta åtalspunkter och brotten ska ha begåtts med start vid nyår 2017 och hållit på fram till mitten av juli 2018. Mannen är sedan tidigare dömd för köp av sexuell tjänst.

– Men han är inte tidigare dömd för den här typen av brott säger kammaråklagare Jens Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.