Mattias Rösberg ordförande i Sjukvårdspartiet i Västernorrland Foto: Barbro Sellin, SVT

”Förspel till sparpaket för Örnsköldsvik”

Uppdaterad
Publicerad

Sjukvårdspartiet kritiserar idag kraftigt utspelet att avbryta ockupationen i Sollefteå. Partiets ordförande menar att det bara är ett förspel till nästa avveckling – den här gången Örnsköldsviks sjukhus.

Sjukvårdspartiet, som i valet tydligt tog ställning för Sollefteå sjukhus, är idag starkt kritiska till de planer som avslöjats på att avbryta ockupationen på Sollefteå sjukhus.

Mattias Rösberg, ordförande för Sjukvårdspartiet menar att det hela ska ses som ett förspel till nästa stora besparingspaket, den här gången för Örnsköldsviks sjukhus

Vill inte har protester på två håll

– Man vill undvika ett ”tvåfrontskrig” och samtidigt skicka signalen till Ö-viksborna att det är lika bra att ge upp och acceptera kommande kostnadsdrivande ”besparingar”, säger Rösberg i ett pressmeddelande.

”I den S+M+L-budget som Region Västernorrland antog i slutet av november saknas genomgripande åtgärder och politiska visioner. Oppositionen frågade gång på gång hur den kommande majoriteten egentligen hade tänkt räta upp den ekonomiska situationen. Svaren var få”, heter det i pressmeddelandet.

Innebär bara fördyringar

– Man tycks fortfarande inte inse att samma ”sparmetoder” som man försökte med 2016, med bland annat nedläggningarna i Sollefteå, kommer att få samma resultat nu som då, säger Rösberg som menar att åtgärderna bara skulle skapa ännu längre vårdköer och stigande kostnader för inhyrd personal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.