En stor sökinsats pågick under helgen och måndagen efter den försvunna mannen som nu har återvänt hem. Foto: SVT

Försvunne mannen i Njurunda har återvänt hem – polisen: ”Befunnit sig i sökområdet”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som i lördags anmäldes försvunnen i Njurunda i Sundsvalls kommun har välbehållen återvänt hem, meddelar polisen på sin hemsida. Polisen har varit på plats och pratat med mannen och misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Det var i lördags som en stor sökinsats inleddes efter den man i 45-årsåldern som försvann i Njurunda, efter att han senast sågs på fredagen.

Missing people drog igång en akut sökinsats kring området Galtström/Njurunda och totalt deltog över 100 människor i letandet efter mannen.

Under måndagskvällen meddelade polisen däremot att sökinsatsen avslutats, men att de skulle fortsätta utreda händelsen.

– Jag utgick från den metodik vi använder och ansåg att vi hade sökt av i det område där vi skulle ha en tillräckligt hög chans att hitta mannen, säger Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef i Medelpad, om varför sökinsatsen avslutades.

Hemma igen

Men på tisdagsmorgonen hade mannen alltså välbehållen återvänt hem. De misstänker fortfarande inget brott i samband med händelsen.

Varför mannen har varit försvunnen är ingenting som Josef Wiklund kan gå in på.

– Han har däremot befunnit sig i nära anslutning till sökområdet, säger han.

Varit försvunnen tidigare

Det är inte heller första gången mannen i 45-årsåldern har varit försvunnen, berättar Josef Wiklund.

– Vi har gått tillbaka i historiken och tittat och då har vi sett att det har funnits uppgifter om att han har varit tillfälligt borta under en period tidigare också, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer