Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christina Björk Göransson berättar att det är uppgifter som har kommit fram i utredningen som gör att man inledningsvis rubricerar händelsen som sexuellt ofredande. Foto: SVT

Misstänkta sexofredandet av två småflickor i Timrå – ännu ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu ingen misstänkt i ärendet där man utreder potentiellt sexuellt ofredande mot barn efter att två flickor försvann under en kortare period i Timrå i fredags.

– Vi jobbar vidare med de uppgifter vi har och kommer hålla förhör med flickorna, säger Christina Björk Göransson vid polisen.

Två flickor i femårsåldern lämnade hemmet och var borta under en dryg timme på fredagseftermiddagen i Timrå. Barnen påträffades sedan av en person på en gångväg.

– Som jag förstår hade de här flickorna angett att de var hemma hos varandra, säger Christina Björk Göransson, chef för utredningsgruppen vid brott mot barn.

Uppgifter som har kommit fram i utredningen gör att polisen initialt rubricerar det som sexuellt ofredande, men man har ännu ingen misstänkt i ärendet.

– Vi har fått in en del tips från allmänheten som vi använder och det är värdefullt att även fortsättningsvis få in tips rörande den här händelsen.

Hör Christina Björk Göransson berätta om utredningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.