Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fortsatt kamp för ungdomsrådgivningen i Sundsvall

Fortsatt kamp för ungdomsrådgivningen i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Trots att nedläggningsbeslutet redan är fattat går kampen om ungdomsrådgivningen i Sundsvall vidare. Under lördagen genomfördes en demonstration för att förmå politikerna att riva upp beslutet.

Beslutet att lägga ned ungdomsrådgivningen fattades av individ- och arbetsmarknadsnämnden i slutet av januari, men ungdomar i Sundsvall griper efter ett sista halmstrå.

”Lyssna på oss”

Vid en demonstration på lördagen var kravet att beslutet ska rivas upp.

– Politikerna säger ofta att de lyssnar på de unga, men i praktiken lyssnar de inte alls. De säger att ungdomsrådgivningen läggs ned för att spara pengar. Vi säger att nedläggningen tvärtom kommer att öka kommunens kostnader, sa Maximilian Näsholm vid mötet.

Konsekvensanalys saknas

Nedläggningen beräknas spara 2,5 miljoner men vid lördagens demonstration poängterade deltagarna att det sker utan att kommunen gjort en konsekvensanalys.

– Det är ett svek mot ungdomarna i Sundsvall och om inte beslutet ändras så kommer det att bli en fråga i nästa val, sa Felix Haugsand till SVT i samband med demonstrationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer