”Fortsätt prata om det!”

Uppdaterad
Publicerad

Det började med en utlämnande berättelse om sex som inte varit på lika villkor för båda parter. Sedan kom fler berättelser från hela landet och nu används texterna i föreställningen Fortsätt prata om det. En rikstäckande turné som nu nått Sundsvall.

Vad är egentligen okej? Det som började med en debattartikel av Johanna Koljonen blev sedan en tråd på twitter. Gensvaret var enormt och berättelser från hela landet strömmade in.

Sofia Mirjamsdotter från Sundsvall, som var med och startade tråden på twitter fick tillsammans med Johanna Koljonen, fick Stora Journalistpriset som Årets förnyare 2011 för twitterkampanjen. Nu återfinns texterna i föreställningen.

I gränslandet

Det handlar om gränslandet mellan övergrepp och ömsesidigt sex. Scenföreställningen heter Fortsätt prata om det och är på en rikstäckande turné för gymnasielever. Syftet är att fortsätta prata  – även om debatten på sociala medier tystnat. Och att en yngre publik ska få ta del av texterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.