Fortsatt stopp för vindkraftsbygge i Viksjö

Uppdaterad
Publicerad

Byggandet av vindkraftsparken Hästkullen i Viksjö står fortfarande stilla och ingen kan idag säga när arbetet kommer att återupptas.

73 kraftverk till en kostnad av flera miljarder planeras i skogarna utanför Viksjö. Men företaget Nysäter Wind stoppade själva arbetet för två veckor sedan efter att de fått hård kritik för sitt miljöarbete vid vägbyggen av Länsstyrelsen Västernorrland.

Inga besked

Under tisdagen möttes parterna och samtalade om vilka åtgärder som måste vidtas. Men något besked om när arbetet kan återupptas hade inte företaget efter mötet.

Vindkraftparken Hästkullen

– Jag kan inte svara på det, det kommer att bli en process som kommer att ta ytterligare en tid, säger Per Nordlund vd Nysäter Wind.

– De ska kunna visa att de har ett system som håller, från att man designar en väg till att den verkligen byggs så ska det hänga ihop. Man ska under hela kedjan ha kontroll över vilka risker det finns och vilken miljöpåverkan det blir, säger Anna Bäckman handläggare på Länsstyrelsen Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindkraftparken Hästkullen

Mer i ämnet