Sollefteåföretagaren överraskade i rätten – fortsatta förhör i dag

Publicerad

Sollefteåföretagaren kom med överraskande uppgifter under Kindbergrättegången. I dag fortsätter förhören i Ångermanlands tingsrätt.

Det är den femte rättegångsdagen som väntar och idag kommer åklagaren fortsätta grillningen av Sollefteåföretagaren.

Det är han som misstänks för att, på instruktioner av den tidigare vdn i Östersundshem och ordföranden i Östersunds fotbollsklubb, Daniel Kindberg, ha skrivit de falska fakturor i Kindberghärvan.

Överraskande uppgifter

Förhören med Sollefteåföretagaren skull ha klarats av redan i fredags men drog ut på tiden och fortsätter alltså idag.

Sollefteåföretagaren hävdar fortsatt att fakturorna är riktiga och att han utfört jobb på stadsdel Norr i Östersund, men överraskade under fredagens förrhör med helt nya uppgifter på en annan punkt. Tidigare har han uppgett att han fick jobben på stadsdel Norr av Peab och den så kallade Peabmannen medan han under fredagens förhör ändrade sig och uppgav att han fått jobben av Daniel Kindberg.

Huvudpersonen vittnar

Totalt handlar målet om osanna fakturor på 15,6 miljoner kronor. Syftet med svindeln har enligt åklagaren varit att gynna Östersunds Fotbollsklubb.

Efter dagens förhör gör tingsrättsförhandlingarna paus under två dagar men på torsdag och fredag går rättegången in i ett avgörande läge. Då är det Peabmannen och huvudpersonens själv, Daniel Kindberg som ska grillas i vittnesbåset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rättegången mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet