Sara Nylund,(S), kommenterar idag utspelet från kommunstyrelsen i Sollefteå

”Förvånande” – S kommenterar utspelet från Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Idag kommenterar, Sara Nylund (S), vice ordförande i regionstyrelsen utspelet och kritiken från kommunstyrelsn i Sollefteå.  ”Förvånande” tycker hon och menar hon själv respekterar andras uppdrag och roll.

I går kom en enig kommunstyrelse i Sollefteå med ett överraskande utspel där man vill sätta stopp för fortsatta neddragningar på Sollefteå sjukus.

Kommunstyrelsen är kritisk till regionens åtgärder som ”inte lett till minskade kostnader”.

”Förvånade”

Nu reagerar majoriteten i regionen på utspelet:

– Jag tycker att det är något förvånande att kommunstyrelsen reagerar på arbetsmaterial i en annan organisation, säger Sara Nylund (S), vice ordförande i regionstyrelsen.

Hon pekar även på att inga politiska beslut är fattade.

 -Jag har i mitt uppdrag, på regional nivå, ett väl avgränsat ansvar och för mig är det viktigt att respektera andras uppdrag och roller, säger Nylund.

S i Sollefteå går emot sitt parti

Att sex av hennes partikamrater i Sollefteå genom utspelet går emot sitt parti i regionen kommenterar hon såhär:

 -Vi har högt i tak i vårt parti. Jag kommer ha många tillfällen att diskutera med mina partikamrater, när förslagen också har presenterats.

SVT ställde även frågan om sprickan inom partiet skadar trovärdigheten för S.

På den frågan fick vi dock inget svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.