Polisen tittar in genom hålet som tjuvarna tog sig in genom vid inbrottet på Birsta. Foto: SVT/Peter Nässén

Fräck rififikupp mot Ica Maxi i Birsta

Uppdaterad
Publicerad

Tjuvar sågade sönder taket på Ica Maxi i Birsta, norr om Sundsvall, natten mot torsdag. Den så kallade rififikuppen verkar dock ha blivit ett misslyckande enligt polisen.

Det var vid 01.40-tiden på torsdagsnatten som larmet inkom. En eller flera personer ska ha försökt ta sig in i butiken genom att såga sig genom taket.

– Vi vet inte exakt vad de ville komma åt. Men de sågade sig in och kom ut vid närheten av bankomaten, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl vid polisen.

Inget byte

Under dagen har polisens tekniker undersökt taket och butiken för att säkra spår. Enligt polisen ser det dock ut som om tjuvarna inte fått med sig något byte från platsen.

Liknande kupper

Flera så kallade rififikupper har förekommit längs med hela Norrlandskusten den senaste tiden. På mindre än en vecka har minst fyra butiker i Umeå och Skellefteå utsatts för liknande brott.

Under fredagen kommer polisen att fortsätta utreda inbrottsförsöket, bland annat ska man fortsätta utreda ett eventuellt samband med de andra kupperna längs norrlandskusten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.