• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun i området mellan mossen och väg 1940 i väster och väg 1941 i norr. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Evakuerade personer kan bege sig till Hantverksgården i Hästveda, där kommunen har öppnat upp lokalen och personal finns på plats. Läs mer

Från folkmusik till jazz när möbelsagan berättas

Publicerad

Kapellmästaren Erik Skarby har det senaste året omarbetat musiken till ”Ingvar! En musikalisk möbelsaga”.
Det är känslor som ska beskrivas med sång och musik – allt från folkmusik till jazz.

På Teater Västernorrland fortsätter repetitionerna av den musikaliska sagan om Ingvar Kamprad som SVT Nyheter Västernorrland har följt i flera delar.

Den här gången får vi träffa kapellmästaren Erik Skarby.

– Hela den här musikalen är genomkomponerad, sånt som kallas recitativ i musikvärlden. En berättande ton där det inte är någon färdig sång, utan en talad sång kan man säga.

– Sedan kommer musikstyckena emellan – allt från svenska folkdanslekar till jazz, berättar Erik Skarby.

Föreställningen ”Ingvar! En musikalisk möbelsaga” har premiär den 12 mars, men här kommer ett – musikaliskt – smakprov redan nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bakom kulisserna på Teater Västernorrland

Mer i ämnet