En anonym och annorlunda parkeringsvakt skrämde Sundsvallsborna. Foto: TT/Privat

Från skrämselhicka till ett leende

Uppdaterad
Publicerad

Som om det inte var nog med coronaviruset. Många Sundsvallsbor fick nog hjärtat i halsgropen när de skulle åka hem från jobbet på tisdagsaftonen. På vindrutan satt nämligen en ilsket lysande PARKERINGSBOT – med oväntat innehåll.

En gul lapp på vindrutan och man utgår från att man precis blivit ett stort antal hundralappar fattigare. Men den ”parkeringsbot” som fladdrade under vindrutetorkaren på bilar i Sundsvall på tisdagsaftonen visade sig vara nånting helt annat.

”Ta´t lugnt – Detta är nämligen ingen parkeringsbot”, var första meningen på ”boten” och sedan följde en uppmaning att stanna hemma och ta det lugnt under påskhelgen ”utan allt det där som annars känns så väsentligt”.

Meddelande avslutades med en vänlig liten hälsning: Glad påsk och ta hand om er utan risker!

”Ingen avsändare finns med, men ett gott hjärta...”, skriver Åke Schulzberg, som skickade bilden till  SVT Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.