Fredrik Lundberg är en av 100 inom daglig verksamhet i Sollefteå som får en oväntad julbonus. Hör vad han, samt verksamhetschefen Eva Sundström och enhetschefen Bosse Duvemo, säger om bonusen. Foto: SVT

Sollefteå kommuns oväntade julbonus: Fredrik får 10 000 kronor

Publicerad

100 brukare inom den dagliga verksamheten i Sollefteå får 10 100 kronor var i julbonus i år.

– Jättekul. Jag får se vad jag ska göra med pengarna. Det beror lite på vad som faller mig in, säger Fredrik Lundberg som jobbar på Vedfixarna.

– Det här är nog bra. Vanligtvis har de en ersättning på 50 kronor per dag, men många gör ju en stor samhällsnytta, säger Bosse Duvemo, emhetschef Sollefteå kommun.

Han jobbar dagligen med brukarna som nu får en extraslant till jul.

I klippet berättar Eva Sundström som är verksamhetschef för funktionsstöd i Sollefteå kommun hur det gick till när kommunen rekvirerade pengarna från staten.

Statsstödet syftar till att stimulera kommuner att betala ut habiliteringsersättning. Då Sollefteå kommun länge haft habiliteringsersättning fattades beslutet att söka och betala ut statsstödet som julbonus istället. Nu i dagarna har därför över 100 brukare inom dagligverksamhet fått 10 100 kr var som en julbonus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.