Foto: Linn Grundberg

Frisersalong brann i fastighet i centrala Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen började det brinna i en frisersalong i centrala Örnsköldsvik. Initialt brann det med öppna lågor men strax före klockan sex var branden släckt.
– Salongens nedre våning är förstörd, det finns även en ovanvåning men den verkar än så länge endast vara rökskadad, säger Håkan Wiberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Larmet inkom strax efter 05-tiden på tisdagen.

Det rör sig om en fullt utvecklad brand i en frisersalong på nedervåningen, enligt räddningstjänsten som jobbar på plats. Även polis assisterar räddningstjänsten.

– Vi är på plats och jobbar på i detta nu. Enligt initiala uppgifter råder kraftig rökutveckling och man kan se lågor, säger Stefan Andersson, RLC-befäl vid polisen.

Brann med öppna lågor

Det är oklart om branden riskerar att sprida sig till intilliggande byggnader.

– Räddningstjänsten leder insatsen och vi undersöker om det kan bli aktuellt med evakuering, säger Stefan Andersson.

Vid 05.50 hade räddningstjänst lyckats släcka branden, men stora delar av salongen är totalförstörd.

Kontroll

– Vi verkar ha fått kontroll på det hela nu. Det brinner inte med öppna lågor längre och nu kontrollerar vi att branden inte spridit sig. Salongens nedre våning är förstörd, det finns även en ovanvåning men den verkar än så länge endast vara rökskadad, säger Håkan Wiberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Brandplatsen är nu avspärrad för undersökning av polisens kriminaltekniker. Ingen person skadades i samband med branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer