Frontalkrock i Ljungaverk – tre omkomna

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar frontalkrockade på E14 strax väster om Ljungaverk i Ånge kommun vid 14-tiden på måndagen. Alla tre personerna i olycksbilarna omkom.

Polis och räddningsfordon var snabbt på plats. De tre inblandade personerna hade alla suttit fastklämda länge i bilvraken och var okontaktbara när räddningspersonalen kom till platsen.

– Två av dem har tagits loss och är på väg till sjukhus, sa räddningstjänstens inre befäl Lars Dolk till SVT Västernorrland vid 15.30-tiden.

En tredje person satt fast i en av bilarna i omkring en timme innan han kunde skäras loss.

Livshotande

Senare bekräftades att alla tre inblandade, ett par i 85-årsåldern från Sundsvallsområdet samt en man från Stockholmstrakten, hade förolyckats. Anhöriga har underrättats.

– Det var en rejäl smäll. En frontalkrock i 100 kilometer i timmen, då är oddsen dåliga för de inblandade. Det är mycket tragiskt, säger Tommy Nygren, vakthavande befäl vid polisens regionledningsscentral.

Trafiken leddes om

Båda bilarna demolerades kraftigt vid kollisionen.

E14 har varit avstängd i båda riktningarna i flera timmar under måndagseftermiddagen på grund av räddningsarbetet och trafiken har letts om förbi platsen.

Sent under eftermiddagen öppnades E14-trafiken på den aktuella sträckan igen.

Olycksorsaken är ännu inte fastställd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.