Foto: SVT

Fullastad buss välte på E4

Uppdaterad
Publicerad

En fullastad buss med ungdomar har kört av vägen på E4 utanför Sundsvall. Bussen ligger på sidan i ett dike i höjd med Bydalen. Tre personer har förts till sjukhus från platsen med lindriga skador.

Larmet om olyckan kom klockan 04.31. Bussen med ca 55 passagerare har kört av vägen på en raksträcka på E4 och ligger helt på sidan.

– Bussen var lastad med ungdomar (Cheerleaders) i åldern 10-22 år som åkte från Luleå och var på väg till Nyköping, säger en fotograf på platsen till SVT Västernorrland.

Buss välte på E4

En av de ledare som fanns med på bussen berättar kortfattat om olyckan.

– Det gungade till.

Sedan var bussen i diket.

Tog sig ut själva

När ambulans och räddningstjänst anlände till olycksplatsen i Bydalen strax norr om Sundsvall hade flera av passagerarna själva lyckats ta sig ut från bussen genom en taklucka.

– Det har varit ett bra flyt under räddningsarbetet. Olyckan inträffade längs E4 men vi kunde arbeta från påfarten vid sidan av, säger räddningstjänstens inre befäl Lars Krantz.

”De var hysteriska”

De passagerare som inte behövde uppsöka vård har samlats i ett hotell i närheten. Där de stöttas av polis, räddningstjänst och ambulanspersonal.

– De har haft en skyddsängel. Förutom chauffören har jag två tjejer på sjukhus. Den ena hade ont i foten och den andra i ryggområdet. Det är de skador jag vet om nu. Chauffören vet jag inget om, säger föreningens ordförande till SVT Norrbotten.

Enligt Sundsvalls sjukhus vårdas tre skadade efter olyckan samtliga med lindriga skador.

Ordförande var inte med i olyckan – men har bokat ett flyg för att ta sig ner till ungdomarna.

– Första gången de ringde var de hysteriska och jag förstod inte vad som hade hänt. Andra gången de ringde fick jag veta lite mer.

Kontaktat föräldrar

Föreningen var på väg till Riksmästerskapen, RM, i Nyköping. De har kontaktat alla föräldrar under den tidiga morgonen för att berätta vad som hänt.

Föraren av bussen misstänks för vårdslöshet i trafik och bussen är tagen i beslag, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Buss välte på E4

Mer i ämnet