Dynamit funnen under pågående villabrand i Nordingrå. Foto: Andreas Söderberg Vestin

Dynamit funnen under villabrand i Nordingrå

Uppdaterad
Publicerad

Under en villabrand i Nordingrå i Kramfors kommun som startade under morgonen hittades det dynamit i det nu nedbrunna huset. Nu måste rasmassorna kallna innan man kan ta reda på om det finns mer sprängmedel på platsen.

– Vi har plockat ut dynamit ur husets källare men vi vet inte om det finns något kvar, så vi undersöker om vi kan få någon ytterligare information om det just nu, säger Lars Hammarström, inre befäl på räddningstjänsten Medelpad.

Totalt sju enheter från stationerna i Kramfors, Nordingrå och Ullånger har jobbat på platsen. Villan är övertänd och räddningstjänsten har arbetat på avstånd med att förhindra spridning av branden.

– Huset kommer vi låta brinna ner och det finns nästan inget kvar nu, så vi har inga brandmän i närheten och det är låg spridningsrisk som det ser ut nu, fortsätter han.

Kring lunchtid meddelade räddningstjänsten att avspärrningarna runt huset kommer vara kvar tills på fredag. Rasmassorna måste kallna ordentligt innan man gör en ny bedömning om att påbörja röjningsarbetet för att se om det finns någon dynamit kvar där.

Inga personer ska ha kommit till skada i samband med branden och dynamiten som hittades har förstörts av polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer