Foto: Barbro Sellin SVT

Lastbil rammade gångbro i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En gångbro över Hulivägen i Sundsvall förstördes på onsdagsmorgonen sedan den rammats av en lastbil. Ingen människa skadades men vägen är avstängd och bron kommer att rivas snarast möjligt.

Det hela inträffade vid åttatiden på onsdagsmorgonen på Hulivägen några hundra meter öster om korsningen vid Göteborgsvägen.

En flakväxlarbil som passerade under bron slog i bronspannet med flaket som vid kollisionen lossnade från fordonet.

Kraftig smäll

Ingen skadades i samband med olyckan. Lyckligtvis färdades ingen bil omedelbart bakom olycksfordonet – i så fall hade incidenten kunnat sluta riktigt illa.

Smällen blev kraftig och gångbron skadades i så pass stor omfattning att den kommer att rivas.

– Den kommer inte att kunna repareras, bekräftar Kalle Krona, gatuingenjör vid Sundsvalls kommun.

Foto: Barbro Sellin SVT

Vägen avstängd till fredag

Vad händer nu?

– Det aktuella vägavsnittet kommer att vara avstängt tills vidare. Kommunens entreprenadsektion jobbar just nu för fullt med att få tag i de maskiner som behövs för att rivningen ska kunna påbörjas.

Inledningsvis trodde man att rivningen av bron skulle ta en vecka. Men på onsdagseftermiddagen meddelade gatuavdelningen att man beräknar att kunna öppna Hulivägen på fredag morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.