En gasoltub exploderade och väckte Niklas och hans son – och på så vis räddades de från den brinnande villan. Foto: Andreas Söderberg Vestin

Gasexplosion räddade pappa och son ur brinnande villa i Bollstabruk: ”Hade brunnit inne”

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Häggqvist och hans femårige son vaknade tidigt på torsdagsmorgonen av en gasexplosion – två minuter senare var deras villa övertänd och en stund senare helt nedbrunnen. Niklas är helt övertygad om att gasexplosionen blev deras räddning, eftersom de vaknade och tog sig ut ur huset.

– Annars hade vi brunnit inne, säger han till SVT:s utsände Örjan Leek.

Det var tidigt på himmelfärdsdags morgon som larmet om branden kom till SOS Alarm. Flera enheter från räddningstjänsten, polis och två ambulanser larmades. Enligt husägaren Niklas Häggqvist är det troligt att ett elfel orsakat branden, och att branden sedan gjort så att en gasoltub som stod på altanen har exploderat.

Ingen person kom till skada – och enligt Niklas är ljudet från explosionen, som de väcktes av, som räddade livet på honom och sonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.