Marcus Danielsson sätter 1-0 bakom Norrköpings David Mitov Nilsson. Foto: Nils Jakobsson/ Bildbyrån

Sundsvall tappade tvåmålsledning

GIF Sundsvall ledde efter första halvlek efter ett straffmål. I början av andra utökades ledningen genom en prestation av Romaini Gall. Norrköping däremot ville annorlunda och jagade ikapp i den avslutande halvleken.

Det började chansfattigt i Sundsvall. Knappt ett skott på mål från något av lagen innan Norrköpings Daniel Sjölund, i en nickduell, fick bollen på armen i eget straffområde.

Den efterföljande straffsparken satte Marcus Danielsson distinkt i målvakten Mitov Nilssons högra hörn.

Kort efter ledningsmålet dundrade Linus Hallenius bollen i ribban samtidigt som Sundsvall tog över och förde spelet. Strax innan halvleksvilan fick Norrköping en fin chans att kvittera men Tommy Naurin i Sundsvallsmålet räddade.

Farligt nära kvittering

Några minuter in i andra halvlek är det Norrköping som har tagit över initiativet i matchen. Kalle Holmberg lyckades så när få till ett avslut när han på egen hand tar sig in i Sundsvalls straffområde men får bollen för långt ifrån sig vid skottögonblicket. Resultatet blir en strumprullare utan problem för Naurin.

Efter knappt 55 spelade minuter får så Sundsvall chansen när Romain Gall slår en tunnel på Fjolusson och avancerar mot straffområdet. Även den här gången blir avslutet en strumprullare men Mitov Nilsson i målet hinner ändå inte med.

Norrköping pressar

Med två måls underläge fortsätter Norrköping pressa Sundsvall. Inom loppet av en minut tvingas Naurin sträcka ut med två svettiga räddningar längs backen. Till slut kommer också reduceringen när Jacobsen sätter en retur på Simon Skrabbs skott.

Kvitterat

Med mindre än tio minuter kvar av ordinarie matchtid kvitterar Norrköping. Simon Skrabb skjuter från distans och Naurin gör en tavla och styr in bollen i eget mål. Från håll träffar sen Romain Gall stolpen men inget mål den gången. I den sista övertidsminuten skickar Norrköpings Moberg-Karlsson bollen i Naurins bortre stolpe men det blir inga fler mål i matchen som slutar 2-2.