En räv avbröt barnens fotbollsmatch mot föräldrarna på Västhagens fotbollsplan i Sundsvall. Foto: Privat

GIF Sundsvall fick förstärkning – av en räv

Uppdaterad
Publicerad

När GIF Sundsvall hade fotbollsavslutning för sina åttaåringar fick de oväntat besök, en räv blandade sig i spelet och stal bollen och uppmärksamheten.

Räven dök upp på fotbollsplanen och var mycket närgången. Plötsligt stal den fotbollen och sprang iväg, Nicklas Norberg fick upp mobilen och lyckades filma händelsen.

– Det kom en liten räv och ville vara med och spela, berättar han och fortsätter:

– Barnen blev mest rädda medan föräldrarna jagade bollen. Vi fick tag på bollen och lade tillbaka den men räven tog den igen och så där rullade det på.

Dribblade med bollen

Räven tog bollen tre till fyra gånger och de vuxna jagade den. Nicklas tyckte att den verkade väldigt orädd och uppfattade det som att den var van vid människor.

– En del var rädda att den skulle bitas eftersom den var så himla närgången men den såg ren och fräsch ut i alla fall, säger Nicklas.

Varför tror du räven tog bollen?

– Den kanske tyckte att giffarna behövde lite förstärkning i laget, skämtar Nicklas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.