GIF Sundsvalls ordförande: ”Inget allsvenskt spel de närmaste åren”

Publicerad

När AIK besegrade GIF Sundsvall i allsvenskans sista omgång stod det klart att laget lämnar den högsta serien och GIF Sundsvalls ordförande Hans Selling konstaterar att laget står inför en tuff resa och att det kommer att ta flera år att komma tillbaka. – Det här är inget quick fix, säger han.

GIF Sundsvalls ordförande Hans Selling följde matchen mot AIK på plats igår och konstaterar att det blev en extra tung förlust.

– Det var tungt igår för jag tyckte att de spelade riktigt bra. Det var så nära att man skulle klara det och hade de spelat så de fyra sista matcherna, då hade vi varit i allsvenskan.

Tuff resa

När han som ordförande i GIF Sundsvall nu blickar framåt är han medveten om att det kommer att bli jobbigt.

– Vi har en jäkla tuff resa att göra i och med att vi hamnar i Superettan så får vi omkring 12 miljoner mindre i intäkter, säger Selling som menar att man nu måste se över lagets organisation och alla kostnader och möjligheter till intäkter.

– Elitfotboll handlar om ekonomi och affärsmässighet, säger Selling.

Vill ha Gustavsson

Det första som kommer att hända är att man ska anställa en tränare och där är Tony Gustavsson, som lett laget nu under hösten, alternativ ett.

– Det är vår högsta dröm men det är vi inte ensamma om att besluta, det är han som måste ta det beslutet.

”Ingen quick fix”

Till de som hoppas på ett snabbt avancemang till allsvenskan igen har Hans Selling ett beskt besked.

– Det här är ingen quick fix, vi måste starta om från början, det är inget som går fort att komma tillbaka till allsvenskan. Vi måste bygga upp ett bra lag i superettan och det är inte så att vi kommer att vara i allsvenskan om ett år, det kommer säkert att ta något eller några år, förklarar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.