Foto: SVT

GIF Sundsvalls största sponsor: Vi säljer inte mer tack vare Giffarna

Uppdaterad
Publicerad

GIF Sundsvalls största sponsor är SCA. Ett företag som säljer pappersprodukter världen över. Där är elitverksamheten i klubben inte det viktigaste.

– Det viktigaste för vårt engagemang i klubben är att vi vill att Giffarna har en bra verksamhet på bredden. Att dom tar hand om regionens ungdomar, uppfostrar spelare och kan utveckla fotboll på ett bra sätt här i regionen, säger SCAs informationsdirektör Björn Lyngfelt till SVT.

Bredd utanför elitverksamheten

På media/sponsorträffen på fredagsmorgonen var det en av de punkter som ordföranden Johan Nikula ville lyfta fram: Att klubben faktiskt är viktig för kommunen genom sitt samhällsengagemang på alla nivåer.

GIF Sundsvalls ekonomi

– Det är denna bredd utanför elitsatsningen som kanske är viktigast för oss också. Vi tillverkar tidningspapper, sågade trävaror, pappersmassa. Vi säljer inte våra produkter genom marknadsföring av framgångsrika fotbollsresultat. Nyttan för SCA finns ju främst här i regionen.

”GIF” säljer inte papper

Varumärket GIF Sundsvall betyder inget för SCAs försäljning inom och utanför landet. SCAs engagemang går långt tillbaka och grundar sig på helt andra värderingar, menar Lyngfelt.

– Vi vill att våra anställda, deras ungdomar och deras grannar både har en rik och bra idrottsverksamhet omkring sig men i andra hand också att man kan gå och se bra fotboll emellanåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

GIF Sundsvalls ekonomi

Mer i ämnet