Anchalee Budphosri tog hem en mycket större svamp än hon tänkte från den senaste rundan i Alnöskogen. Foto: Privat

Gigantiska svampar funna på Alnö

Uppdaterad
Publicerad

När Anchalee Budphosri var och plockade svamp i Alnöskogen i Sundsvall som hon brukar under somrarna hittade hon något märkligt, fyra stycken jätteröksvampar.

Anchalee Budphosri kommer från Thailand och har bott i Sverige i drygt tre år och på Alnö i Sundsvall det senaste året. På somrarna och tidiga hösten tycker hon om att plocka svamp. Sist hon var ute i skogen nära där hon bor hittade hon den största svampen hon någonsin sett.

– Jag plockade svamp med min kusin och hittade Karl-Johan, och sen såg jag jätteröksvampen. När jag såg svampen tänkte jag inte att var en svamp, utan en sten, säger Anchalee Budphosri.

Här hittar Anchalee Budphosri en av jätteröksvamparna. Foto: Privat

Lämnade två svampar

Det var fyra stycken svampar som vägde några kilo var. Sedan ropade hon på sin kusin och de fotograferade svamparna innan de tog hem var sin jättesvamp. Provsmak blir redan på tisdagskvällen då det får bli kvällens middag.

– Min kusin ska laga thaisoppa med mycket chili, säger hon.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.