Rabatten för personer med färdtjänsttillstånd tas bort. Det blir rättvisare för alla Regionens medborgare men för några blir det riktigt dyrt. Glenn Nordlund förklarar i klippet hur de nya reglerna fungerar. Foto: Hans Lindblom/SVT

Regionrådet Glenn Nordlund (S) om slopad rabatt: ”Förstår om någon upplever att den kommer i kläm”

Publicerad

Det handlar om den hittillsvarande rabatten för personer med färdtjänsttillstånd som kunnat åka taxi för 39 kronor i Västernorrland. Rabatten tas nu bort.

I Västernorrland finns resekostnadsersättning för alla invånare. Den ska öka tillgängligheten för den som bor långt ifrån sitt sjukhus, eller hälso- och vårdcentraler.

Det här gäller vid resor med kollektivtrafik och Region Västernorrland är en av tre regioner som erbjuder tjänsten.

Färdtjänsttillstånd tas bort

Fram till den 1 september i år har även personer med färdtjänsttillstånd kunnat åka taxi för rabatterat pris. Den tjänsten tas nu bort vilket drabbar bland andra Annie Wahlström i Sollefteå.

I videon berättar regionstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S) om hur den tidigare ordningen inte ens var laglig och varför det här systemet blir rättvisare för regionens medborgare.

Läs mer om rabatterna som tas bort på regionens hemsida här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.