Foto: Bildbyrån

Granlo BK i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare så framgångsrika innebandyklubben Granlo BK lägger ner verksamheten.

Granlo BK, med flera framgångar i junior-SM och fyra säsonger i innebandyns högsta serie, meddelar nu att man på grund av ekonomiska problem lägger ned.

2014/15 genomgick klubben en rekonstruktion för att försöka få rätsida på den dåliga ekonomin.

Granlo BK

– Under de senaste tre åren har vi, tack vare våra fordringsägares solidariska förtroende, minskat skuldbördan i rask takt. Vi har visat upp fantastiska resultat varje säsong, trots sponsorklimatet och kommunens nya policy om att inte stödja föreningar med negativt eget kapital. Hårt arbete och en obotlig entusiasm gjorde att vi började se ljuset i tunneln, säger klubbens ordförande Ulrika Södrin i ett pressmeddelande.

Spelare vill ha sina pengar

Men nu har en av fordringsägarna, en tidigare spelare, krävt och fått sina pengar. Något som tvingar klubben i konkurs.

– Vi försökte på alla sätt förklara för honom vad det skulle betyda för hans tidigare lagkamrater, våra ungdomslag, våra sociala projekt och de innebandyevent vi anordnar varje säsong. Att ingen annan fordringsägare skulle få se en krona vid en konkurs. Men det var ingenting vi kunde göra åt saken, säger en uppgiven Ulrika Södrin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granlo BK

Mer i ämnet