Följ med på flotturen i Björköfjärden i klippet. Foto: SVT

Funktionshindrade får komma ut på Björköfjärden – Jörgen Söderman bjuder på flottåkning

Uppdaterad
Publicerad

Jörgen Söderman i Björn i Njurunda bjuder på en åktur på sin flotte till alla som i vanliga fall har svårt att ta sig ut på sjön – helt gratis.

– Vi erbjuder funktionshindrade och rullstolsburna att komma ut och ta del av denna upplevelse, säger Jörgen Söderman.

För tredje sommaren i rad är Jörgen Söderman ute med sin flotte tillsammans med, för honom, okända människor. Via sociala plattformar tar människor dagligen kontakt med honom för att se över möjligheten att komma och åka med på flotten.

– Det är så härligt att se glädjen hos dessa personer som normalt inte kommer ut på vattnet. Människor brukar ta med sig en picknickkorg för att äta vid någon vik eller gå på restaurang i Skatan, säger Jörgen Söderman.

Får känna frihet och havsluft

Magnus Strandberg är rullstolsburen och har aldrig tidigare varit ute på en flotte i sin rullstol.

– Det här är en jättefin möjlighet att komma ut och få se allt det här fina, Magnus har uppskattat det här, säger Monika Dahlgren, ledsagare.

Stor spridning

Aktiviteten som Jörgen erbjuder har fått stor spridning på sociala medier och många personer hör av sig till honom med komplimanger och beröm.

– Fler och fler hör av sig. Ett inlägg på facebook hade fått spridning och delningar ända ner i Göteborg så förhoppningsvis är det fler som anammar det här och kan erbjuda funktionshindrade att komma ut i friheten, säger Jörgen Söderman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.