Pengarna togs om hand av polisen Foto: ur polisens förundersökning

Kalmarbo greps av polis i Härnösand med pengar i kalsongerna

Uppdaterad
Publicerad

När den unge mannen greps av polis hade han en större summa pengar gömd på en ovanlig plats. Nu misstänks han för brott och åtalas.

I början av november i fjol stoppade polisen en bil på E4 i Kittjärn strax söder om Härnösand. Bil, körkort och nykterhet verkar ha varit i sin ordning men en av passagerarna i baksätet väckte polisens uppmärksamhet.

Polisen sökte efter knivar och andra farliga föremål men de hittade istället 8 250 Euro som passageraren, en Kalmarbo i 20-årsåldern, hade nedstoppade i kalsongerna. Han kunde då inte förklara var pengarna kom ifrån.

Nekar till brott

Mannen åtalas nu för penningtvättsbrott. Han misstänks ha medverkat till att dölja pengar som härrör från brott eller brottslig verksamhet genom att transportera dessa från Luleå till Stockholm.

Själv har han i förhör nekat till brott och uppgett att pengarna han hade i kalsongerna var en gåva från familjen. Detta har i sin tur förnekats av en nära släkting. De övriga i bilen har i förhör uppgett att de inte hade en aning om att 20-åringen transporterade pengar innanför byxorna.

Kalmarbon dömdes tidigare i år för häleri och ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.