Foto: SVT/Arkiv

Greps för grovt olaga hot – släppt efter förhör

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som i lördags greps efter en stor polisinsats i Sundsvall är fortfarande misstänkt för grovt olaga hot riktat mot en eller flera poliser, men har släppts efter förhör.

Polisen uppger att kvinnan, som är i 50-årsåldern, har hörts i ärendet under söndagsförmiddagen och att åklagare efter detta fattat beslut om att häva gripandet eftersom hon inte bedöms kunna försvåra utredningen. Ärendet leds nu av åklagare.

Polisen förtegen

Det var vid 21-tiden på lördagskvällen som polisen inledde en insats i centrala Sundsvall och den regionala insatsstyrkan kallades till platsen. Kvinnan greps senare under kvällen, men polisen har inte gått ut med några detaljer kring händelseförloppet.

– Vi jobbar med ett ärende som gäller grovt olaga hot. Hotet är riktat mot poliser, sade jourhavande förundersökningsledare Peter Wennerbring till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.