Emma Aicher från Sundsvalls slalomklubb tog guld i super-G för 16-åringar. Foto: Privat

Guld till Emma vid USM

Uppdaterad
Publicerad

Det blev guld för supertalangen Emma Aicher från Sundsvalls slalomklubb när alpina ungdoms SM i Funäsdalen fortsatte med super-G på torsdagen. Sundsvall fick även en silvermedalj i U-16 klassen genom Emil Nyberg.

Emma Aicher kom till ungdoms SM i Funäsdalen med en seger från tävlingar i Italien i bagaget. Där handlade det om slalom i tävlingen som brukar kategoriseras som VM för ungdomar och nu visar Emma att hon även behärskar fartgrenarna. Häromdagen blev det silvermedalj i störtlopp och nu tog hon guldet i super-G i klassen för 16-åringar.

Sundsvalls Emil Nyberg tog precis som klubbkompisen Emma silver i störtloppet och i dagens super-G blev det en ny silvermedalj för Emil Nyberg, även det i U 16-klassen. I klassen för 15-åringar hade Sundsvalls slalomklubb också flera framskjutna placeringar med Liza Backlund och Simon Svelander som bäst med var sin 4:e plats.

Under helgen körs teknikgrenarna i ungdoms SM och det är inte någon allt för vågad gissning att Sundsvallsåkarna kommer att prestera fler topplaceringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.