Hafiz Imran anordnade festen

Publicerad

Hafiz Imran är en minst sagt engagerad person. Han kom till Sverige för fem år sedan och sedan dess har han anordnat en rad egna fredsprojekt. Under söndagen höll han i den så kallade ”Kompisfesten” i Sundsvall. 

Under Kompisfest på Stora torget bjöds det på mat, dans och musik. Allt hade Hafiz Imran och hans kamrater anordnat – helt själva. Men det har kostat pengar, för allting som gästerna bjöds på var gratis. 

– Jag har lagt ner mer än 100 000 kronor på det här, du ser resultatet på backen, på scenen. Vi har köpt tusentals glas, skedar, servetter och annat, säger Hafiz Imran. 

2000 paket

Samtidigt delade man ut 2000 paket till de 2000 första besökarna på Kompisfest, som är inne på sitt andra år. Festen hade alltså premiär 2015. 

– Jag gör det här för att skapa fred, kärlek och integration i samhället. 

Gick till Oslo

Hafiz Imrans kamp om att skapa fred och förståelse har lett honom från Pakistan, till Sverige och vidare ändå. Förra året gick han till fots från Sundsvall till Stockholm för att sprida sitt budskap – kärlek. Han stannade och pratade med människor på vägen, i kyrkan, i moskén och på torget.

I år gav han sig ut till fots igen – men den här gången gick han från Stockholm till Oslo. 

Under sin tid i Sverige har han också hunnit studera vid journalistlinjen på Mittuniversitetet. Han har alltså många strängar på sin lyra, och årets Kompisfest är inte det sista projektet i hans kamp för fred och integration. 

– Jag har knappt sovit på tio dagar. Jag är trött, men jag står fortfarande. Och jag står för kärlek och fred, säger Hafiz Imran. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer