Det kommer att bli betydligt färre som kan ta körkort de närmaste månaderna. Foto: Gorm Kallestad / TT

Hälften av förarproven ställs in i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket har stoppat möjligheten att boka teoriprov eller uppkörning. Uppskattningsvis ställs hälften av proven in i Västernorrland.

Cirka 8 000 förarprov har ställts in i Stockholm för att förhindra spridning av det nya coronaviruset. Det får följdverkningar även i Västernorrland, där många nu kan få vänta länge på att ta sitt körkort. Möjligheten att boka teoriprov och uppkörning har stoppats av flera anledningar.

– Dels för att glesa ur i teorisalarna, kunderna ska inte sitta för tätt, men också för att de som blir avbokade i Stockholm inte ska frestas att leta efter tider någon annanstans i landet, säger Cecilia Borgljung, avdelningschef på Trafikverket.

Trafikverket kommer att prioritera yrkesprov för lastbil, buss och taxi samt den som har gjort ett av de två proven för personbil, teoriprov eller uppkörning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.