En av enheterna i Kramfors läggs ner och nära hälften av personalstyrkan sägs upp, berättar Cecilia Borgh, enhetschef Migrationsverket i Kramfors. Foto: SVT/Arkiv

Hälften av medarbetarna i Kramfors får gå

Uppdaterad
Publicerad

Två mottagningsenheter blir en. Hälften av Migrationsverkets personalstyrka i Kramfors sägs upp.

– Vi var förberedda på neddragningar, men det var inte roligt när det stod klart hur mycket det blev, säger Cecilia Borgh, enhetschef.

De som arbetar på de två enheterna i Kramfors fick informationen på onsdagen. Det handlade om att 19 av dagens 41 årsarbeten ska bort och antalet platser för asylsökande minskar från 2.500 till 1.400 i Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik.

De första uppsägningarna beräknas komma i februari, enligt Cecilia Borgh, enhetschef i Kramfors.

– Vi visste att det var stora förändringar på gång så vi har pratat om det och var väl rustade, men sen är det inte roligt när man ser hur det blir. Man hoppas ju alltid att det inte ska bli så mycket och att avvecklingen ska ske långsammare.

Sämre service

Mottagningsenheten i Kramfors har också service i Sollefteå och Örnsköldsvik. Dagens besked betyder att det relativt nyöppnade kontoret på Torggatan i Örnsköldsvik läggs ner redan i mitten på januari.

– Det betyder att det blir sämre service för de asylsökande och vi kommer inte att kunna vara ute i byarna i samma utsträckning som tidigare. De asylsökande i Örnsköldsvik måste ju åka till Kramfors för att få hjälp, förklarar Cecilia Borgh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.