Fem minuter tar det att byta till vinterdäck för däckmontören Johan Långström. Foto: Per-Erik Ström

Halkan i Västernorrland fick många att byta däck

Publicerad

Gårdagens och nattens snöande skapade hala vägbanor på måndagsmorgonen. Väglaget lockade bilister att skifta till vinterdäck på sina bilar vilket skapade köer till däckverkstäderna.

Under måndagsmorgonen rapporterades om årets första riktiga halka när tung trafik inte kunde ta sig fram länge E4 i Härnösand. Det rapporterades också in flera trafikolyckor och de som gav sig ut i morse med sommardäcken på, styrde snart kosan mot närmsta däckverkstad.

– I dag har det varit fullt upp på telefonen faktiskt. Det har ringt konstant sedan klockan sju förmodligen på halkan och snön, säger däckmontören Ronnie Åberg som tror att han kan hinna med att skifta däck på hundra bilar under dagen.

Däckbyte sedan resa till Östersund

Malin Östman har redan bytt till vinterdäck på sin privata bil. Den här morgonen ska hon köra från kusten till Östersund med sin tjänstebil. Men först efter att dubbdäcken sitter på.

– Snön kommer ju varje år så det här känns inte som någon överraskning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.