Linus Hallenius Foto: Bildbyrån

Sportchefen: ”Betyder oerhört mycket för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Internationella klubbar pockade på uppmärksamheten.

Men Linus Hallenius valde Gif Sundsvall och skrev ett femårsavtal.

Och sportchefen Urban Hagblom njuter.

– Vi är fantastisk glada och stolt över att få en spännande utvecklingsframtid tillsammans där vi ska göra Giffarna ännu bättre, säger han till SVT Västernorrland.

Hallenius återvände till klubben inför förra säsongen och resten är, som det heter, historia.

Den här säsongen slog han klubbrekord med antalet mål i allsvenskan, slutade tvåa i allsvenskans skytteliga, nominerades till årets anfallare, och han ärvde dessutom kaptensbindeln från Tommy Naurin.

”Betyder oerhört mycket”

Nu meddalar klubben att Hallenius har skrivit ett femårsavtal.

– Det här betyder oerhört mycket för oss och för vårt framtida arbete som gör att vi har ett långsiktigt samarbete med vår kapten. Och Linus är ju ändå bäste målskytt historiskt som gör att hans kvaliteter på planen och utanför är oerhört viktig för vår fortsatta utveckling, säger sportchefen Urban Hagblom till SVT Västernorrland.

Har det varit en tuff förhandling?

Det har varit som det är med de flesta spelare. Det är till och från och fördelar och möjligheter. Men vi har gjort allt vi kan utifrån förutsättningarna i Sundsvall. Det har inte varit några konstigheter vi har haft en väldigt bra och öppen dialog under hela tiden, säger Hagblom.

Konkurrerade med utländska klubbar

Hallenius valde att bryta sitt kontrakt med klubben i höstas, vilket han hade rätt att göra eftersom det var skrivet på två år och med en option på ytterligare två år, och klubbar från bland annat Cypern, Ryssland och Sydkorea har uppgetts jagat 29-åringen.

– Han har ju haft ett antal utländska klubbar som har velat rekryterat honom utifrån den spelare han är och den person han är, så är det klart att det var många många intressenter. Men han var tidigt ute och sa att i Sverige var det bara Giffarna som gäller, det var inte aktuellt med någon annan klubb. Valet föll på Gif Sundsvall, vilket vi är väldigt glada och stolta över.

Vad tryckte ni på för detaljer för att få honom att stanna?

– Att vara delaktig i den här utvecklingsresan som Gif Sundsvall har påbörjat och som Linus har varit en viktig del i. Men han har samma insikt som vi att vi är i början på vår resa och han vill vara delaktig i att vara med och göra Giffarna ännu bättre, säger Urban Hagblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.