• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal i Bergsjödalen i Västra Götalands län med kraftig rökutveckling som följd, röken sprider sig i syd-sydvästlig riktning. Alla i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Lyssna på Sveriges Radio för mer information. Industribrand i Bergsjön

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En person avled i samband med arbetsplatsolyckan i Sundsvall. Foto: Per-Eric Ström/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hamnade under godståg – en person död i arbetsplatsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen hamnade en person under ett godståg på Sundsvalls kombiterminal. Polisen bekräftar nu att en man i 45-årsåldern avled i samband med arbetsplatsolyckan.

Det var vid sextiden som larmet inkom och räddningspersonal larmades till platsen. En person skulle då av okänd anledning hamnat under ett tåg.

Personen fördes till sjukhus med ambulans och vid 13.56 meddelade polisen att personen avlidit. Anhöriga ska vara underrättade om dödsfallet.

Ärendet leds av åklagare

Polisen har hållit förhör och utfört en teknisk undersökning av olycksplatsen. Även Statens haverikommission är inkopplad i ärendet.

Ärendet leds nu av åklagare som bekräftar att den avlidna personen är en man i 45-årsåldern och hemmahörande i Hudiksvalls kommun.

– Nu ska vi analysera det som finns och gå vidare med utredningen och prata med dem som kan ha något att bidra med, säger Stig Andersson, åklagare.

Ärendet rubriceras just nu som ett arbetsmiljöbrott, vållande till annans död alternativt vållande till kroppsskada.

– Mannen ska ha blivit överkörd och dött på platsen, säger Stig Andersson.

Enligt åklagaren kommer ärendet att ta lång tid att reda ut på grund av att så många parter är inblandade, allt från arbetsgivare till fastighetsägare.

Trafikstopp under förmiddagen

I samband med olyckan stoppades tågtrafiken till och från Sundsvalls central, även trafiken från Gävle i söder till Umeå i norr och Östersund påverkades. Strax efter 13 meddelade Trafikverket att tågstoppet ska vara över.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer