Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Reportern Hans Lindblom sitter tillsammans med Malins föräldrar. Hör Lindbloms tankar efter första dagen i rättegången om mordet på Malin Lindström. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Efter mötet med föräldrarna – hör SVT:s reporter berätta om deras tankar

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleds rättegångens andra dag om mordet på Malin Lindström.

SVT:s reporter Hans Lindblom har följt fallet från första början och under gårdagen träffade han föräldrarna utanför rättsalen.

Rättegången kommer att pågå under fyra dagar och det är nu som förhoppningarna på ett avslut för föräldrarna Inez och Rune finns. Malins familj har sagt nej till intervjuer under rättegångens fyra dagar, men SVT:s reporter fick en pratstund med dem under torsdagen utanför rättssalen.

– De har ju levt med det här och förmodligen tänkt på det här och Malin varenda dag i 26 års tid, det är nu som de får ett avslut, säger Hans Lindblom, som har följt fallet om mordet på Malin sedan det ägde rum.

Fallet Malin Lindström

Vi kommer finnas på plats även idag och direktrapportera från rättegångens andra dag. Följ oss gärna på vår sajt, i vår app och i tv-rutan.

Hör SVT:s reporter berätta om samtalet med Malins föräldrar Inez och Rune.

Under fredagen fortsätter vår direktrapportering från rättegången som startar klockan nio, den kan du följa här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet