Hans Selling valdes till ny ordförande i GIF Sundsvall under torsdagskvällen. Foto: Peter Nässén / SVT

Hans Selling ny ordförande i GIF Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Han sitter redan i styrelsen för hockeylaget Timrå IK. På torsdagskvällen valdes Mitthems förre vd, Hans Selling, även till ny ordförande för GIF Sundsvall.

Och nu öppnar han upp för att införa en folkaktie även i Giffarna – ett projekt som han tidigare genomdrivit i Timrå IK.

Hans Selling valdes till ordförande för ett år framåt. Han var valberedningens förslag så det var alltså ett väntat val av årsmötet.

Selling har tidigare varit vd för det kommunala bostadsbolaget Mitthem i Sundsvall och det kommunala moderbolaget Rodret i Örnsköldsvik.

Ordnad ekonomi

En av hans stora utmaningar som ordförande blir förstås att skapa en ordnad ekonomi för GIF Sundsvall. Klubben har under många år balanserat på slak ekonomisk lina, men kanske är förutsättningarna bättre nu efter den sportsliga framgången förra säsongen.

Hans Selling kommer direkt från ett uppdrag som styrelseledamot i Timrå IK där han varit drivande för klubbens aktieförsäljning till medlemmarna, ett projekt som ska ha gett klubben ungefär 2,5 miljoner kronor i extra tillskott.

Aktieförsäljning kan bli lösningen

Nu avslöjar han att han avser lansera folkaktieidén även i GIF Sundsvall.

– Det skulle ge ett tillskott på fyra miljoner kronor i eget kapital för klubben. säger han till SVT Västernorrland.

Tilläggas kan att även förre storskidåkaren Vladimir Smirnov valdes in som ledamot i GIF Sundsvalls styrelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.