En näst intill sedvanlig bandklippning förklarade moderniseringen och tillbyggnaden för invigd. Men istället för sax och sidenband användes degskrapa och ett väldigt långt, mjukt tunnbröd. Bageriet i Bredbyn har, enligt Polargruppens vd Karin Bodin, varit helt avgörande för bolagets överlevnad efter branden i Älvsbyn förra sommaren.
– Det här bageriet är fullständigt avgörande för vår överlevnad som företag. Vi hade inte stått här idag om inte det här bageriet hade funnits, slår Karin Bodin fast.
Inga fler jobb
Den stora satsningen i Bredbyn betyder att produktionen ökar kraftigt. Dessutom lanseras två nya brödsorter i forma av hårt tunnbröd men trots miljoninvesteringen skapas inga fler arbetstillfällen i Bredbyn.
– Men vi kan i alla fall säkra alla arbetstillfällen vi har. Sedan får vi se på sikt vad det leder till, säger Niclas Lundqvist som är platschef på bageriet i Bredbyn.