Vd Karin Bodin ”klipper” bandet för att inviga Bredbynbageriets nybyggnad. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Här invigs Polarbröds nybyggnad i Bredbyn

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes tillbyggnaden på Polarbröds bageri i Bredbyn. Det gamla bageriet har samtidigt moderniserats. Allt till en kostnad på 85 miljoner kronor.

En näst intill sedvanlig bandklippning förklarade moderniseringen och tillbyggnaden för invigd. Men istället för sax och sidenband användes degskrapa och ett väldigt långt, mjukt tunnbröd. Bageriet i Bredbyn har, enligt Polargruppens vd Karin Bodin, varit helt avgörande för bolagets överlevnad efter branden i Älvsbyn förra sommaren.

– Det här bageriet är fullständigt avgörande för vår överlevnad som företag. Vi hade inte stått här idag om inte det här bageriet hade funnits, slår Karin Bodin fast.

Inga fler jobb

Den stora satsningen i Bredbyn betyder att produktionen ökar kraftigt. Dessutom lanseras två nya brödsorter i forma av hårt tunnbröd men trots miljoninvesteringen skapas inga fler arbetstillfällen i Bredbyn.

– Men vi kan i alla fall säkra alla arbetstillfällen vi har. Sedan får vi se på sikt vad det leder till, säger Niclas Lundqvist som är platschef på bageriet i Bredbyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.