Härnösands kommun tar till extra åtgärder under tiden trygghetslarmen inte fungerar felfritt. Foto: SVT

Härnösand stärkte hemtjänsten efter otillförlitliga trygghetslarm

Publicerad

Problemen med trygghetslarmen drabbar också Härnösands kommun. Där har man bestämt att bemanna upp hemtjänsten fram till dess trygghetslarmen fungerar felfritt igen.

Leverantören av trygghetslarmen, Tunstall, har inte lyckats leverera hundraprocentigt fungerande larm, under tiden tillsätter Härnösands kommun extra resurser till hemtjänsten.

För att öka tryggheten för de personer som har trygghetslarm har Härnösands kommun tagit in en extra person i varje hemtjänstgrupp både dag- och nattetid.

Ringer brukare

På så sätt finns resurser att tre gånger per dag ringa till de som har trygghetslarm, men få eller inga andra insatser från hemtjänsten. Om personen inte svarar på telefonsamtalet, kommer hemtjänstpersonal att göra hembesök.

– Jag hoppas att brukare och anhöriga ska känna sig trygga med den här lösningen, säger Fredrik Mattsson, hemtjänstens verksamhetschef i Härnösand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.