Flera bränder i Härnösand misstänks vara anlagda

Publicerad

Den senaste månaden har fem bränder uppkommit i Härnösand utan naturlig förklaring. Polisen menar att det tyder på att samtliga bränder är anlagda.

Natten till fredag brann det i utsiktstornet på Vårdkasen i Härnösand. Ett par timmar tidigare hade räddningstjänsten ryckt ut på en brand i centrala Härnösand.

Nu uppger polisen att det tycks finnas ett samband mellan de senaste bränder som drabbat Härnösands kommun.

– Det sista dygnet har vi haft tre bränder i Härnösands kommun, det tyder på att det är någon utomstående som har tänt på, säger Anderz Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland.

Inga tekniska bevis

Polisen har ännu ingen misstänkt och har inte funnit tekniska bevis. Nu ber de allmänheten att hålla ögonen öppna under helgens stadsfest.

– Det är en stadsfest i Härnösand till helgen och kommer säkert att vara mycket folk ute i rörelse. Ju fler ögon desto bättre, säger Anderz Ohlsson.

”Obehaglig känsla”

Anderz Ohlsson berättar att det är oroväckande när det brinner på flera håll och är nu beroende av allmänhetens iakttagelser.

– Det är en obehaglig känsla för de som bor i Härnösand när det börjar att brinna på ett flertal platser, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer