Tillbaka i lugnet och värmen i stallet får sexåriga stoet She´s ready omvårdnad av ägaren Marie Eriksson efter att ha suttit fastkilad mellan två stenar i hagen. Foto: Per-Erik Ström SVT

Travhäst fastnade mellan två stenar i hage

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en dramatisk fredagsmorgon för travstoet She's ready. Hästen fastnade mellan två stenar i sin hage i Fanbyn i Stöde fyra mil väster om Sundsvall och räddningstjänsten fick rycka ut.

Efter en timmes arbete kunde sexåriga stoet till sist räddas – i stort sett oskadd.

Larmet gick vid kvart i åttatiden. Det var ägaren Marie Eriksson själv som upptäckte det hela.

– Jag var ute och promenerade med hunden och när jag gick förbi hästhagen såg jag vad som hänt, säger hon till SVT.

Sexåriga travstoet She's ready satt fastklämd mellan två stenar. Hon hade kilat fast sig och kom inte loss.

– Hon hade blivit liggande och var förstås rädd och uppjagad.

Bandväg på väg

I väntan på att räddningstjänsten skulle anlända försökte ägarna Martin och Marie Eriksson med hjälp av grannen Fredrik Hildingsson få loss hästen genom att försöka lyfta en av stenarna med traktor.

En bandvagn och selar var på väg från Sundsvall, men återkallades sedan styrkan på plats bedömt att man skulle kunna få loss hästen ändå.

Räddningstjänstens personal hade med luftkuddar, spett och kilar och efter ett långt och mödosamt arbete lyckades man till sist med gemensamma krafter få loss She's ready.

Skrapsår

Stoet undkom incidenten med skrapsår och en skada kring ena ögat. Hon kunde ta sig tillbaka till stallet för egen maskin och väl där spolade Marie Eriksson av henne med varmt vatten för att hon skulle bli ren och få lite värme efter det vådliga äventyret i hagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.