Skolan ligger i det gamla sjukhusområdet vid Sidsjön Foto: SVT

Heliås friskola byter ägare

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Sidsjö fastigheter meddelade på måndagen att man köpt Heliås Lärcentrum AB. Företaget blir därmed ensam ägare till friskolan Heliås Sidsjön.

Skolan, som är en f-9 skola i Sidsjö utanför Sundsvall, har funnits i 11 år. Bolaget bakom skolan, Heliås Lärcentrum AB, hade tidigare två delägare.Företaget Adeator Group och Sidsjö fastigheter AB, det sistnämnda äger även skolans lokaler.

Det som nu skett är att Sidsjö Fastigheter köpt ut Adeator och därmed blivit ensam ägare till skolföretaget.

Ägarna möttes i rätten

För drygt två veckor sedan meddelade Sundsvalls tingsrätt sin dom i ett tvistemål mellan Sidsjö Fastigheter och Heliås Lärocentrum AB. Tvisten gällde bland annat två nyemissioner som beslutats nästan ett år tidigare. Sidsjö Fastigheter stämde skolföretaget och gick vinnande ur tvisten. 

Vidareutveckla skolverksamheten

Sidsjö Fastigheters VD Hans Bark uppger i ett pressmeddelande att ”ambitionen är att i nära samarbete med skolans personal vidareutveckla skolverksamheten, för att därigenom säkerställa tillgången på utbildning av högsta kvalitet i Sundsvall”.

Skolan, som har naturvetenskaplig inriktning, har drygt 300 elever.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.