Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Se bilderna på helikoptern och hör grannen Janne Flodin som bevittnade händelsen på söndagskvällen. Foto: Örjan Leek

Janne bevittnade dramatiska helikopterlandningen i Härnösand: ”Flög väldigt lågt”

Uppdaterad
Publicerad

Igår kväll tvingades en helikopter med en pilot och fyra passagerare nödlanda på en privat tomt i Härnösand. I samband med landningen ska helikopterns bränsletank gått sönder och läckt 200 till 300 liter flygbränsle. Vad som orsakat nödlandningen är enligt räddningstjänsten okänd.

Larm om en flyghändelse inkom 20:34 till räddningstjänsten på söndagskvällen.

En helikopter med en pilot och fyra passagerare tvingades nödlanda på en fastighet ett par kilometer från Antjärn i Härnösands kommun. 

– Efter omständigheterna gick det bra. Det blev skador på helikoptern och bränsleläckage, där mellan 200 till 300 flygfotogen läckt ut, säger Mikael Lundberg, inre befäl vid räddningstjänsten. 

Enligt räddningstjänsten har saneringsarbetet av det läckta bränslet lämnats över till markägare och försäkringsbolag.

Statens haverikommission, SHK, har under måndagen haft två utredare på plats men ännu inte beslutat om att utreda händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.